Cami HalısıFiyatları

Camilerde kullanılan halıların özellikleri

Evlerde kullanılan halılarda birçok spesiyalite arıyoruz. Ülkemizde, evlerimiz nesne) itibariyle 100-150 metrekare ölçülere sahiptir. Oysa tapınak olarak kullandığımız camilerde kullanılan halıların özelliklerinin de okunuşu denli mühim olduğu hepimizin takdiridir. Camiler ötümlü bir popülasyon akışının olduğu mabetlerdir. Bu kapsamda içeriye giren Müslümanların huzur duyacakları bir ortamla karşılaşmaları gerekir. Sadece Müslümanlar değil camilerimiz tarihi dokumuzun bir sembolü olması nedeniyle ayrıca önem en eden yapılardır. Bu kapsamda kendisini gönül rahatlığı içerisinde hissedecek olanlar yalnızca Müslümanlar değil aynı zamanda başka dinlere mensup turistlerdir. Turistlerin okunuşu camiye girdiklerinde kendilerini gamsız okunuşu rahatlık meşgul bir ortamda hissetmeleri, ulu dinimiz İslam’ın dünyadaki popülaritesini artıracaktır.

Yukarıda belirtilmeye çalışılan cami içerisindeki huzurun sağlanmasındaki genişlik önemli sav caminin halısıdır. Camiler evlerimiz gibi önemsiz yapılar değildir. Artan nüfus oranı ve yokluk kapsamında neredeyse her sokakta cami ile karşılaşmaktayız. Bu camilerin, kısıtlı imkânlarla düşkünlere milletimizin fedakarlıkları ile yapıldığı düşünüldüğünde mimarisinin ve genişlik anıtsal olması gereken halısının malum özellikleri taşıması gerekmektedir.

Cami Halılarında Arananlar

• Cami halısı her şeyden önce caminin zeminini yetkin olarak kaplayacak ölçüde olmalıdır. Yeni nesil camilerde çok karşılaşılmasa da önceki camilerde bu çeşit sorunlarla karşılaşılabiliyor. Ölçünün yakışır olmaması hem görüntünün aşırı olmasına hem de camide tapınma edenlere sağlanması gereken hijyenik ortamın bozulmasına sebebiyet verir.

• Cami halısının kolaylık temizlenebilir özellikte olması gerekir. Camilerin temel ölçüleri fazla çok yetişkin olduğundan temizliğinin kolay yapılabildiği modellerin seçilmesi çok önemlidir. Camilerin temizliği İŞKUR aracılığıyla istek edilen nezafet görevlileri ile sağlanmakta okunuşu görevlendirilen personel, kısıtlı bir dönem diliminde bir caminin temizliği ile görevlendirilmektedir. Cami halısının bu süre zarfında temizlik görevlilerinin temizlenebileceği garip halılardan seçilmesi olanca denli önemlidir.

• Cami halıları anti bakteriyel özellikte olmalı ve kir tutmamalıdır. Camilerdeki halıların kiri muayyen etmemesi özgü öncelikle vazıh nitelik seçilmemelidir. Açık renk halılar kiri olduğu gibi gösterir, caminin murdar görünmesine sebep olur. Bu kapsamda koyu nitelik Bu bağlantıyı ziyaret et olması gereken cami halısının anti bakteriyel yapı ürünleri ile dokunmuş olması çok fazla önemlidir. Bu özelliğin genişlik esen uygulandığı cami halısı türü sıra yün halılardır. Tabi has yün halılar, cami halısı fiyatları kıyaslandığında en pahalı cami halısı çeşididir.

• Cami halısı fiyatları, cami halılarında kullanılan metrekareye düşen değmek sayısı ile belirlenir. İlmek sayısı hangi büyüklüğünde fazla ise o halının fiyatı o dek fazladır. İlmek sayısının gereğinden olması, aynı oranda halının da yoğun ve rahat olmasını sağlar. Cami halılarında bulunması gereken özelliklerin başında üzüntüsü olması gerektiği düşünüldüğünde dokunmak sayısı gereğinden olan halıların yeğleme edilmesi lojik bir esbabımucibe olabilir. Tabi bu konum cami de

eğinin bütçesi ile okunuşu alakadar olan bir durumdur. Sonuçta cami de

eğinin elinde ne dek kazanç var ise evet da hangi denli kazanç bulabilecekseler o oranda mantıki kararlar icra etmek zorundadırlar.