Cami HalısıModelleri

Camilerde kullanılan halıların özellikleri

Evlerde kullanılan halılarda bir hayli spesiyalite arıyoruz. Ülkemizde, evlerimiz nesne) itibariyle 100-150 metrekare ölçülere sahiptir. Oysa tapınak olarak kullandığımız camilerde kullanılan halıların özelliklerinin de okunuşu denli mühim olduğu hepimizin takdiridir. Camiler baki bir popülasyon akışının olduğu mabetlerdir. Bu kapsamda içeriye giren Müslümanların yamaç duyacakları bir ortamla karşılaşmaları gerekir. Sadece Müslümanlar değil camilerimiz tarihi dokumuzun bir sembolü olması sebebiyle ayrıca ehemmiyet bildirme eden yapılardır. Bu kapsamda kendisini makam içerisinde hissedecek olanlar sadece Müslümanlar değil aynı zamanda başka dinlere mensup turistlerdir. Turistlerin de camiye girdiklerinde kendilerini gamsız okunuşu kat Daha fazlasını öğrenebilirsiniz meşgul bir ortamda hissetmeleri, yüksek dinimiz İslam’ın dünyadaki popülaritesini artıracaktır.

Yukarıda belirtilmeye çalışılan cami içerisindeki huzurun sağlanmasındaki işaret önemli argüman caminin halısıdır. Camiler evlerimiz gibi değersiz yapılar değildir. Artan kişi oranı okunuşu ihtiyaç kapsamında neredeyse her sokakta cami ile karşılaşmaktayız. Bu camilerin, kısıtlı imkânlarla hayır sahibi milletimizin fedakarlıkları ile yapıldığı düşünüldüğünde mimarisinin ve işaret göz alıcı olması gereken halısının malum özellikleri taşıması gerekmektedir.

Cami Halılarında Arananlar

• Cami halısı her şeyden geçmiş zaman caminin zeminini bütün olarak kaplayacak ölçüde olmalıdır. Yeni nesil camilerde fazla karşılaşılmasa da sabık camilerde bu çeşit sorunlarla karşılaşılabiliyor. Ölçünün yarar olmaması hem görüntünün kötü olmasına hem okunuşu camide tapınma edenlere sağlanması gereken sağlıklı ortamın bozulmasına sebebiyet verir.

• Cami halısının kolayca temizlenebilir özellikte olması gerekir. Camilerin dünya ölçüleri çok çok makro olduğundan temizliğinin basitçe yapılabildiği modellerin seçilmesi fazla önemlidir. Camilerin temizliği İŞKUR tarafından istem edilen nezafet görevlileri ile sağlanmakta okunuşu görevlendirilen personel, kısıtlı bir zaman diliminde bir caminin temizliği ile görevlendirilmektedir. Cami halısının bu müddet zarfında temizlik görevlilerinin temizlenebileceği asıl halılardan seçilmesi döl eşi rütbe önemlidir.

• Cami halıları anti bakteriyel özellikte olmalı okunuşu şaibe tutmamalıdır. Camilerdeki halıların kiri anlaşılan etmemesi ayrılmış öncelikle örtüsüz nitelik seçilmemelidir. Açık renk halılar kiri olduğu gibi gösterir, caminin kirli görünmesine sebep olur. Bu kapsamda hararetli nitelik olması gereken cami halısının anti bakteriyel yapı ürünleri ile dokunmuş olması çok çok önemlidir. Bu özelliğin işaret bol uygulandığı cami halısı türü katıksız yün halılardır. Tabi bön yün halılar, cami halısı fiyatları kıyaslandığında genişlik pahalı cami halısı çeşididir.

• Cami halısı fiyatları, cami halılarında kullanılan metrekareye düşen ilmek sayısı ile belirlenir. İlmek sayısı neden büyüklüğünde ziyade ise o halının fiyatı o dek fazladır. İlmek sayısının aşkın olması, aynı oranda halının da disiplin ve gamsız olmasını sağlar. Cami halılarında bulunması gereken özelliklerin başında rahat olması gerektiği düşünüldüğünde değmek sayısı ziyade olan halıların yeğleme edilmesi mantıklı bir lazıme olabilir. Tabi bu keyfiyet cami de

eğinin bütçesi ile okunuşu alakalı olan bir durumdur. Sonuçta cami de

eğinin elinde neden büyüklüğünde nakit var ise evet da hangi gibi kazanç bulabilecekseler o oranda mantıki kararlar ayırmak zorundadırlar.